Vind de beste vochtbestrijding experts in Oldenzaal

Kom gemakkelijk en snel in contact met vochtbestrijders uit Oldenzaal en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Vochtbestrijding experts Oldenzaal

Top 10 vochtbestrijding experts in Oldenzaal

Compleet overzicht van alle vochtbestrijding experts in Oldenzaal en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes & bespaar tot 40%!

In Oldenzaal zijn 10 vochtbestrijding experts beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle vochtbestrijding specialisten bij jou in de buurt. Ieder bedrijf is handmatig geselecteerd door ons serviceteam. Daarnaast heeft iedere vochtbestrijder een eigen bedrijfspagina met contact- en adresgegevens.

Vochtbestrijding in Oldenzaal?

Heb je last van vocht in huis? Vochtproblemen ontstaan door tal van oorzaken. De meest voorkomende oorzaken zijn optrekkend vocht, doorslaand vocht of een vochtige kelder. Elk type vochtprobleem vereist een andere vochtwering. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van vochtbestrijding in Oldenzaal? Start nu je gratis offerteaanvraag.

Over Oldenzaal

Oldenzaal is een plaats in de provincie Overijssel en telt in 31975 inwoners, bestaande uit 15875 mannen en 16100 vrouwen, verdeeld over 13532 huishoudens. Per 13532 huishoudens is er 1 vochtbestrijding expert beschikbaar.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 10 vochtbestrijding experts in Oldenzaal en omgeving

Vergelijk vochtbestrijding experts en bespaar op de kosten!

vochtbestrijding Oldenzaal

Vochtbestrijding Oldenzaal: wacht niet te lang!

Last van vocht in huis? Wacht dan niet te lang met vochtbestrijding in Oldenzaal: hoe langer je wacht, des te groter de schade en des te hoger de herstelkosten. Het veroorzaakt niet alleen schade aan je huis, zoals vochtplekken en schimmel, maar kan ook hele vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid. Op zoek naar een vochtbestrijdingsbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk de offertes toegestuurd van maximaal 5 bedrijven in jouw regio. Vergelijk en kies voor het beste aanbod!

Op deze pagina lees je alles over vochtbestrijding: je krijgt praktische informatie, vindt hier de gemiddelde prijzen en we geven je handige tips voor het inschakelen van een vochtbestrijdingsbedrijf.

Wanneer is vochtbestrijding nodig?

Vochtbestrijding in huis is nodig op het moment dat je last hebt van vochtproblemen. Dit kan klein lijken, zoals schimmelplekken op de muur of vochtplekken in de badkamer. Toch kunnen relatief kleine problemen op grote oorzaken wijzen, zoals doorslaand- of optrekkend vocht. Schimmel verwijderen en de muur opnieuw verven is geen optie, want de problemen keren in een mum van tijd weer terug.

Je hebt dan vochtbestrijding nodig!

Een ervaren vochtbestrijder pakt dan de oorzaak van je problemen aan, zodat je zeker weet dat ze niet weer terugkeren. Wanneer is vochtbestrijding nodig?

 • Als er vochtplekken op de muur of het plafond ontstaan.
 • Als de luchtvochtigheid altijd te hoog is.
 • Wanneer er schimmel ontstaat.
 • Bij muffe luchtjes en ongedierte in huis.

Wacht niet te lang met vocht bestrijden!

Het is belangrijk om niet te lang te wachten met het bestrijden van vocht. De vochtproblemen in huis worden na verloop van tijd alleen maar erger, en kunnen zelfs ernstige schade aanrichten aan de fundering en draagkracht van je huis.

Ook de kleinere gevolgen zijn erg vervelend. Als er vochtplekken ontstaan verhoogt de luchtvochtigheid en vergroot de kans op schimmel. Hierdoor is de kans groot dat je problemen in korte tijd verergeren. Je krijgt last van luchtwegklachten en chronische verkoudheden. Daar komt nog bij dat astmatische klachten flink verergeren.


doorslaand vocht

Wat kost vochtbestrijding?

Hoeveel vochtbestrijding kost, hangt af van de oorzaak en de gebruikte methode. Om doorslaand vocht te behandelen moet je de muur waterdicht maken. De prijzen hiervoor beginnen rond de €8,- tot €12,- per m². Heb je last van optrekkend vocht dan beginnen de prijzen vanaf €100,- per strekkende meter: hierbij moet je een waterkering aanbrengen om ervoor te zorgen dat grondwater niet langer omhoogtrekt. Is het probleem condensatievocht dan is ventileren de beste oplossing: de prijzen variëren van €40,- tot wel €1.500,- afhankelijk van het gekozen systeem.

De prijzen lopen dus flink uiteen. De belangrijkste reden hiervan is de oorzaak van de vochtbestrijding. Deze bepaalt namelijk welke methode de specialist moet gebruiken. De methode moet aangepast worden aan de oorzaak van de vochtproblemen, omdat de vochtproblemen anders niet oplossen.

Andere factoren die meespelen zijn je locatie en de arbeidskosten. De meeste vochtbestrijding experts brengen namelijk voorrijkosten in rekening: hoe groter de afstand naar je woning, des te hoger de voorrijkosten. De arbeidskosten verschillen juist per specialist: elke vakman bepaalt namelijk zijn of haar eigen tarieven. Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes!

Prijzen vochtbestrijding 2024

De prijzen voor vochtbestrijding in huis hangen dus nauw samen met de oorzaak van jouw probleem. In de tabellen hieronder vind je gemiddelde prijzen van de verschillende methodes. Houd er rekening mee dat dit slechts indicaties zijn. Wil je graag exact weten wat vochtbestrijding in je muur gaat kosten? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Doorslaand vocht bestrijden
Bij doorslaand vocht wordt regenwater geabsorbeerd door de muur. Om dit te bestrijden moet je de muur waterdicht maken: dit kan door impregneren. Dit kost gemiddeld €8,- tot €12,- per m². Nieuwe gevelbekleding is ook een optie, hiervoor beginnen de prijzen vanaf €30,- per m².

Methode Gemiddelde prijs* Omschrijving
Impregneren €8,- tot €12,- per m² Vochtwerend middel op de buitenmuren
Nieuwe gevelbekleding Vanaf €30,- per m² Aanbrengen van gevelbekleding tegen vocht

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Gratis offertes aanvragen via het offerteformulier.

Optrekkend vocht bestrijden
Wie last heeft van optrekkend vocht, heeft last van grondvocht dat via de fundering en de buitenmuur omhoog trekt. Je moet een waterkering plaatsen om dit tegen te gaan. Injecteren en onderkappen worden beide gedaan vanaf €100,- per m².

Methode Gemiddelde prijs* Omschrijving
Injecteren Vanaf €100,- per strekkende meter Muren injecteren met vochtwerende gel
Onderkappen Vanaf €100,- per strekkende meter Nieuwe waterkeringslaag aanbrengen
Carebrick €110,- tot €125,- per strekkende meter Aanbrengen van keramische kokers in buitenmuren

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken.

Condensatievocht oplossen
Bij condensatievocht is ventilatie zeker de beste optie, je hebt hier de keuze uit eenvoudige ventilatieroosters tot een compleet mechanisch ventilatiesysteem. Hierdoor lopen de prijzen enorm uiteen, vanaf €40,- tot €1.500,-.

Methode Gemiddelde prijs* Omschrijving
Ventilatie €40,- tot €1.500,- Natuurlijke tot mechanische ventilatie

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw.

Vochtige kelder bestrijden
Een vochtige kelder komt heel vaak voor: hierbij is het belangrijk dat de vakman de exacte oorzaak achterhaalt en deze aanpakt. Zo niet, dan daalt de luchtvochtigheid nog steeds niet. De kosten voor een bekuiping liggen rond de €15,- tot €20,- per m² en drainage wordt gedaan vanaf €3.000,-.

Methode Gemiddelde prijs* Omschrijving
Kelderbekuiping €15,- tot €20,- per m² Aanbrengen van waterdichte cementlaag
Kelderdrainage Vanaf €3.000,- Afvoeren van overtollig vocht

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vergelijk gratis offertes en bespaar.

Schimmel verwijderen
Schimmel is één van de meest voorkomende gevolgen van vochtproblemen in huis. Schimmel verwijderen kost gemiddeld €25,- tot €50,- per m². Let op: dit kan alleen gedaan worden na de vochtbestrijding in Oldenzaal. Zo niet, dan keert de schimmel snel weer terug.

Methode Gemiddelde prijs* Omschrijving
Schimmel verwijderen €25,- tot €50,- per m² Professionele schimmelbestrijding

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw.

Besparen op de kosten van vochtbestrijding in Oldenzaal?

Vergelijk gratis tot 5 offertes en kies de specialist met het beste aanbod!
Gratis offertes vergelijken

Vochtproblemen Oldenzaal: de oorzaken

Er zijn verschillende vochtproblemen in Oldenzaal die regelmatig voorkomen. Doorslaand- en optrekkend vocht zijn twee voorbeelden van veelvoorkomende oorzaken, maar ook condensatievocht komt in veel huizen voor. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende oorzaken van vochtproblemen, zoals optrekkend en doorslaand vocht. Ook lees je hoe je deze problemen kunt herkennen!

Wil je graag weten wat het kost om deze vochtproblemen te bestrijden? Vraag dan snel gratis offertes aan!

vocht bestrijden Oldenzaal

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht houdt in dat regenwater via de muur naar binnenkomt. Je muur is in dat geval beschadigd of poreus geworden, waardoor het regenwater geabsorbeerd wordt. Dit trekt naar binnen, waarna er vochtplekken op de muur ontstaan. Je herkent doorslaand vocht door vochtplekken op verschillende hoogtes op de muur. Dit houdt in dat ook je muurafwerking los kan laten en verf kan gaan bladderen.

Deze symptomen zijn in veel gevallen gelijk aan die van optrekkend vocht. Voordat je doorslaand vocht laat bestrijden, is het dus belangrijk dat je zeker weet dat dit de oorzaak is. Laat daarom een professionele vochtdiagnose stellen door een vochtbestrijding expert in Oldenzaal.

Optrekkend vocht Oldenzaal

Hoewel de gevolgen van optrekkend vocht in Oldenzaal overeenkomen met de gevolgen van doorslaand vocht, is de oorzaak heel anders. Optrekkend vocht ontstaat bij een gebrek aan een waterkering. Dit is een waterdichte laag in de muur, ter hoogte van de grond. Als deze waterkering ontbreekt, trekt grondwater via de fundering langzaam omhoog in de muur. Vlak boven het vloerniveau tref je in dat geval vochtplekken aan. De vloer kan gaan krimpen en ook kan je behang los gaan laten. Optrekkend vocht kan voorkomen in zowel buitenmuren als binnenmuren.

Condensatievocht

Condensatievocht ontstaat in elk huis: het wordt pas een probleem als condens niet wordt afgevoerd naar buiten. Condens ontstaat bijvoorbeeld tijdens het koken, sporten of douchen. Een teveel aan condensatie in huis zorgt voor een hogere luchtvochtigheidsgraad. Het vocht blijft dan plakken tegen muren of plafonds, waarna er schimmel en vochtplekken ontstaan. Ook kunnen er muffe luchtjes in huis zijn.

Problemen door condensatievocht kunnen overal in huis ontstaan, maar komen vaak voor in vochtige ruimtes als de badkamer.

Vochtige kelder

Kelders worden omringd door grondwater, dus de kans is groot dat ook jouw kelder vochtig is. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar als je de kelder wilt gebruiken als verblijfsruimte dan is het wel belangrijk dat dit waterdicht is.

Vocht in de kelder kan ontstaan door verschillende oorzaken. Een gebrek aan ventilatie en de vaak koude temperatuur zorgt ervoor dat condensatievocht een groot probleem vormt. Andere oorzaken zijn optrekkend vocht en lekkages in bijvoorbeeld de kimnaad.

Last van vocht in je huis in Oldenzaal?

Vergelijk gratis offertes en vind een vakman in jouw regio.
Gratis offertes ontvangen

Vocht in huis Oldenzaal: de bestrijdingsmethodes

Heb je last van vocht in je huis in Oldenzaal, dan is het dus belangrijk om dit zo snel mogelijk te bestrijden. Wanneer je een vochtbestrijding expert inhuurt, dan weet je zeker dat hij eerst een juiste vochtdiagnose stelt. Naar aanleiding van de oorzaak kiezen jullie daarna samen de beste methode om het vocht te bestrijden in huis.

Hieronder gaan we verder in op de verschillende soorten vochtbestrijding in Oldenzaal. Wil je weten wat dit precies gaat kosten? Vraag dan snel gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

schimmel verwijderen

Doorslaand vocht bestrijden

Doorslaand vocht houdt in dat regenwater via de buitenkant van de muur naar binnenkomt. De beste manier om dit te bestrijden, is door de muur helemaal waterdicht te maken.

Je kunt doorslaand vocht bestrijden met onder andere deze methodes:

 • Impregneren: hierbij brengt de vakman een beschermende laag aan op het muuroppervlak. Deze laag is kleurloos en verandert dus niks aan het aangezicht van je woning. Het gaat vochtdoorslag tegen, is brandwerend en voorkomt bovendien vervuiling. Je moet deze methode elke 10 jaar opnieuw herhalen voor het beste effect. De kosten liggen gemiddeld tussen de €8,- tot €12,- per m².
 • Nieuwe gevelbekleding: een iets drastischere methode is nieuwe gevelbekleding. Dit beschermt je gevel tegen vochtdoorslag. Deze methode is de beste keuze als je gevel flink verouderd of beschadigd is en je deze goed wil opknappen. De kosten beginnen vanaf €30,- per m², afhankelijk van het gekozen materiaal.

Optrekkend vocht bestrijden

Optrekkend vocht ontstaat door een gebrek aan een waterkering. De beste methode om dit te bestrijden is door alsnog een waterkering aan te brengen.

Je kunt optrekkend vocht bestrijden met onder andere deze methodes:

 • Injecteren: de vochtwering expert in Oldenzaal maakt kleine boorgaten in de muur, vlak boven het grondniveau. Via deze boorgaten injecteert hij een waterwereld middel in de muur. Dit verspreidt zich over de hele breedte en vormt zo een waterkering tegen optrekkend grondwater. De kosten beginnen vanaf €100,- per strekkende meter.
 • Onderkappen: deze methode houdt in dat de vakman een fysieke waterkering plaatst in de muur. Hij freest een sleuf in de muur of verwijdert een rij bakstenen. In de opening die ontstaat plaatst hij een kunststof waterkering die optrekkend water zal voorkomen, daarna maakt hij de muur weer dicht. De prijzen hiervoor beginnen vanaf €100,- per strekkende meter.
 • Carebrick vochtbestrijding: in dit geval plaatst de vakman een aantal kokers in de muur. Door de ventilerende werking trekken de kokers water in de muur aan, wat dan naar buiten wordt afgevoerd. Het systeem geeft de muur rustig de tijd om te drogen. De kosten beginnen rond de €110,- tot €125,- per strekkende meter.

Condensatievocht oplossen

Condensatievocht komt in Oldenzaal regelmatig voor. De beste oplossing om condensvocht in huis te bestrijden, is door middel van ventilatie. Door te ventileren wordt het condensvocht naar buiten afgevoerd en krijg je zelf weer frisse lucht in huis. Ventileren kan op heel veel verschillende manieren:

 • Ventilatieroosters: laat extra roosters plaatsen bij je kozijnen of in de muur om te zorgen voor continue ventilatie in huis. Je hoeft nergens aan te denken omdat de lucht continu ververst wordt. De kosten beginnen vanaf €40,-.
 • Ventilatiesysteem: bij ernstige problemen door condensatievocht, is een ventilatiesysteem een optie. Dit zorgt voor een continue verversing van de lucht in huis. De luchtkwaliteit verbetert in korte tijd. De kosten lopen op tot gemiddeld €1.500,-.

Kelderafdichting

Bij een vochtige kelder is het belangrijk om de ruimte zo snel mogelijk waterdicht te maken. Dit doe je met een kelderafdichting. Ook hierbij zijn er verschillende methodes:

 • Kelderbekuiping: kies voor een bekuiping als je last hebt van binnensijpelend vocht, of andere vochtproblemen met de keldervloer of -muren. De vakman brengt een waterdichte pasta aan tegen de muren en dit voorkomt vochtproblemen in de toekomst. Als de keldermuren en vloer echt in slechte staat verkeren, dan is een soepele kelderbekuiping een optie: de vakman plaatst dan een waterdichte folie tegen de muren en vloer en metselt hiervoor een nieuwe wand.
 • Kelderdrainage: bij een teveel aan water in de kelder is drainage noodzakelijk. Dit voert het water af naar een opvangreservoir. Drainage kan plaatsvinden op de wanden, in de kim en op de vloer.

Vocht in huis professioneel bestrijden?

Vind een vochtspecialist in jouw regio en bespaar tot wel 40% op de kosten!
Gratis offertes aanvragen

Schimmel in huis Oldenzaal: wat moet je doen?

Schimmel in huis is één van de meest voorkomende vochtproblemen in Oldenzaal. Schimmels groeien graag op vochtige en donkere plekken. Je vindt ze daarom vaak in badkamers of op muren achter meubelstukken.

Schimmels zijn relatief makkelijk te herkennen: ze vormen namelijk donkere plekken op muren en plafonds. Zeker op een lichte ondergrond zijn deze plekken heel goed duidelijk.

Er zijn een paar huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes die je kunt gebruiken om de schimmel te verwijderen. Ook bestaan er schimmeldodende middelen die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Het gebruik hiervan komt met risico’s, zeker als je schimmel van het plafond wilt verwijderen. Zie je het niet zitten om dit zelf te doen dan raden we je aan een vakman in te huren.

Let op: schimmel in huis gaat altijd gepaard met andere vochtproblemen. Zou je de oorzaak van de vochtproblemen in huis niet aanpakken, dan keert de schimmel na het verwijderen gewoon weer terug. Kies daarom eerst voor vochtbestrijding in Oldenzaal en laat daarna pas de schimmels verwijderen.

Vochtspecialist inschakelen? Vraag gratis offertes aan!

Vochtbestrijding in Oldenzaal zelf doen of uitbesteden?

Kan ik vochtbestrijding in Oldenzaal zelf doen? We raden je altijd aan om een firma voor vochtbestrijding in te schakelen. Dat komt omdat er heel veel verschillende vochtbestrijdingsmethodes zijn en het heel belangrijk is dat je de juiste methode kiest bij de oorzaak van je problemen.

Vochtbestrijding bij de muur heeft bijvoorbeeld weinig zin als het water via de vloer van je kelder naar binnenkomt. Hetzelfde geldt voor het plaatsen van een waterkering wanneer je last hebt van vochtdoorslag.

Het voordeel van het inhuren van een vakman, is dat hij eerst een correcte vochtdiagnose stelt en aan de hand hiervan de juiste methode kiest. Daar komt nog bij dat jij jezelf heel veel waardevolle tijd bespaart en verzekerd bent van het beste resultaat.

De voordelen op een rij:

 • Een vochtexpert stelt de juiste vochtdiagnose en kiest de beste vochtbestrijdingsmethode.
 • Je krijgt een persoonlijk advies.
 • Jij bespaart veel tijd en energie.
 • Je bent er zeker van dat de vochtproblemen niet meer terugkeren.

Vochtspecialist uit Oldenzaal inschakelen?

Bespaar tot wel 40% en vind de juiste vakman voor de klus!
Gratis offertes vergelijken

Waarop letten bij inschakelen vochtexpert?

Is het tijd voor vochtbestrijding in de kelder of in je muren? Dan is het slim een vakman in te schakelen. Maar waar let je nu op bij het inschakelen van een firma voor vochtbestrijding? Hieronder geven we je 5 praktische tips, zodat je zeker weet dat je het juiste bedrijf kiest. Kies bijvoorbeeld altijd voor een expert in je eigen regio en vraag jezelf af of je een specialist nodig hebt of niet.

Hulp nodig met vochtbestrijding in Oldenzaal? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

1. Vochtspecialist uit de regio

Het is altijd slim om te kiezen voor een vochtspecialist in je eigen regio. Elke vochtexpert brengt namelijk voorrijkosten in rekening. Deze voorrijkosten worden al in rekening gebracht nog voordat er werkzaamheden zijn uitgevoerd. Hoe kleiner de afstand tussen jouw woning en het vochtbestrijdingsbedrijf, des te lager de voorrijkosten! Door te kiezen voor een bedrijf in je eigen regio bespaar je dus uiteindelijk op de kosten!

2. Specialist nodig of niet?

Bij complexe vochtproblemen is het slim om een specialist in te schakelen, iemand die daarin ervaren is. Dat is vaak het geval bij vochtbestrijding in de kelder of het verhelpen van problemen door condensatievocht. Wanneer je een specialist inhuurt ben je vaak duurder uit dan wanneer het gaat om simpele vochtproblemen.

3. Garantievoorwaarden

Bij het inschakelen van een expert in vochtbestrijding in Oldenzaal, raden we altijd aan de garantievoorwaarden door te nemen. Wat als er onverhoopt problemen ontstaan na de vochtbestrijding? Ben jij hier dan voor verantwoordelijk of komt de vakman dit zelf (kosteloos) herstellen? Soms is het fijn om iets meer te betalen voor goede garantievoorwaarden. Heb je een heel klein budget? Dan is het juist fijn om te kiezen voor een goedkoper vochtbestrijding expert die iets minder goede garantievoorwaarden aanbiedt.

4. Keurmerken & referenties

Er zijn verschillende keurmerken om rekening mee te houden. Deze geven aan dat een vakman of een bepaald product voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Zo is het slim om te kiezen voor een erkende vochtexpert, omdat je dan profiteert van goede garantievoorwaarden en een uitstekende kwaliteit. Erkende keurmerken zijn aangesloten bij Stichting Keurmerk Erkende Vochtexperts (SKEV).

5. Gratis offertes vergelijken

Elke vochtexpert hanteert een eigen tarief. Daarom is het aan te raden om de offertes van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Let op prijs, aanbod en garantievoorwaarden en kies zo de beste vochtbestrijding offerte. Dit is de makkelijkste manier om tot wel 40% op de totaalprijs te besparen.

vocht bestrijden in Oldenzaal

Vocht in huis bestrijden? Vergelijk gratis offertes!

Wilt jij het vocht in huis laten bestrijden door een vochtbestrijdingsbedrijf? Dan krijg je een persoonlijk advies en weet je zeker dat de gekozen methode past bij de oorzaak van je problemen. Alleen dan verdwijnen de vochtproblemen en hoef jij je geen zorgen meer te maken over je gezondheid!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag zorgen wij ervoor dat je zo snel mogelijk offertes ontvangt van bedrijven in jouw regio: maximaal 5. Vergelijk de prijzen en voorwaarden, en kies zo voor de vakman met het beste aanbod. Je bespaart tot wel 40% op de kostprijs! De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!