Besparen op vochtbestrijding?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Vochtbestrijding prijzen

De prijzen van vochtbestrijding hangen nauw samen met de gebruikte methode en het onderliggende probleem. Om doorslaand vocht te bestrijden beginnen de prijzen vanaf 8 per m² terwijl het bestrijden van optrekkend vocht begint vanaf €100,- per strekkende meter. Weten wat vochtbestrijding gaat kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk tot 5 offertes ontvangt: vergelijk meerdere bedrijven en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina gaan we verder in op de prijzen van vochtbestrijding. Je leest welke keuzes en factoren de prijzen beïnvloeden, zodat je hier rekening mee kan houden en bespaart. Ook geven we je andere handige bespaartips!


vochtbestrijding prijzen

Wat kost vochtbestrijding?

Wat vochtbestrijding kost, hangt af van het probleem. De prijzen voor vochtbestrijding tegen doorslaand vocht beginnen vanaf €8,- per m². Afhankelijk van de gekozen methode kunnen de kosten oplopen tot ongeveer €40,- per m².

Je kunt doorslaand vocht bestrijden door je gevel te beschermen tegen vocht. Dit kan door de gevel waterdicht te maken aan de hand van impregneren of waterafstotende verf, of door nieuwe gevelbekleding aan te brengen.

Als optrekkend vocht het probleem is, dan beginnen de prijzen voor passende vochtbestrijding vanaf €100,- per strekkende meter. Bij een muur van 8 meter breed komt dat dus neer op een totaalprijs van €800,-. Condensatievocht is op te lossen met een betere ventilatie. Een goedkope oplossing zijn nieuwe ventilatieroosters: deze koop je vanaf €40,-. De kosten kunnen oplopen tot gemiddeld €1.500,- voor een mechanisch ventilatiesysteem.

Prijzen vochtbestrijding: 2024

Vochtprobleem Gemiddelde prijs*
Doorslaand vocht Vanaf €8,- per m²
Optrekkend vocht Vanaf 100,- per strekkende meter
Condensatievocht €40,- tot €1.500,-
Vochtige kelder Vanaf €15,- per m²
Schimmel €25,- tot €50,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Besparen op de kosten van vochtbestrijding?

Vind een betaalbare specialist in jouw regio en bespaar tot wel 40%!

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De kostprijs van vochtbestrijding kan enorm uiteenlopen. Dat komt omdat de prijs wordt beïnvloed door verschillende factoren. De oorzaak van het vochtprobleem speelt een grote rol, net als het formaat van de woning en eventuele extra werkzaamheden die de vochtspecialist uitvoert.

Hieronder gaan we dieper in op deze belangrijke factoren. Wil jij graag een exacte prijsindicatie ontvangen, zodat je weet waar je aan toe bent? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Oorzaak van het vochtprobleem

De oorzaak van het vochtprobleem speelt een grote rol, omdat dit voor een groot deel bepaald welke vochtbestrijdingstechniek gebruikt wordt. Zo heb je bij vochtdoorslag een methode nodig die de buitenmuur waterdicht maakt en bij condensatievocht moet je kiezen voor een methode die voor ventilatie zorgt. Dit heeft een directe invloed op de gemiddelde kosten.

Twijfel je over de oorzaak van het vochtprobleem? Geen zorgen: een vochtspecialist stelt een professionele vochtdiagnose zodat je zeker weet dat het juiste probleem wordt aangepakt.

Ernst van de vochtproblemen

De ernst van het probleem speelt ook een grote rol. Hoe ernstiger de situatie, des te drastischer de maatregelen die genomen moeten worden. Dit speelt mee in het bepalen van de prijs! In het geval van optrekkend vocht bijvoorbeeld, ben je voordeliger uit wanneer je een gewone muur moet injecteren.

Gaat het om een spouwmuur, dan moet je de buiten én binnenmuur injecteren waardoor de kosten al snel oplopen. Ook houdt dit in dat er vaak grotere beschadigingen zijn aan je huis of interieur, waardoor de prijs nog hoger uitvalt.

vochtbestrijding kosten

Grootte woning

Bij een grotere woning, liggen de kosten voor vochtbestrijding over het algemeen hoger. Je kunt namelijk niet een klein deel van je muur impregneren en dan verwachten dat het hele huis beschermd is tegen vochtdoorslag.

Hoe groter je huis, des te groter het te behandelen oppervlak. Hierdoor lopen de kosten snel op. De gevel van een gemiddelde tussenwoning is zo’n 6 meter breed, waardoor de kosten voor het bestrijden van optrekkend vocht rond de €600,- beginnen. Bij een hoek- of twee-onder-1-kap woning gaat het al om een breedte van gemiddeld 8 meter, waardoor de kosten vanaf €800,- beginnen.

Herstelwerkzaamheden

Heeft het vochtprobleem al grote beschadigingen aangericht aan je woning, dan is het ook noodzakelijk om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Dit zijn bijvoorbeeld het schilderen van de muren of het aanbrengen van stucwerk. Ook moet er in veel gevallen schimmel verwijderd worden voor een gezond leefklimaat in huis. Als je deze herstelwerkzaamheden uitbesteedt dan moet je rekening houden met hogere prijzen.

Let op: de herstelwerkzaamheden kunnen pas plaatsvinden nadat de muur goed gedroogd is, omdat er anders alsnog vocht- of schimmelplekken ontstaan.

Vochtbestrijding laten uitvoeren door een vakman?

Vergelijk gratis offertes en vind snel een goedkope vochtbestrijder in jouw regio!

Gratis offertes vergelijken

Kosten vochtbestrijding: per vochtprobleem

De exacte kosten van de vochtbestrijding hangen af van het probleem: dit bepaalt namelijk voor een groot deel welke methode gebruikt wordt. Voor optrekkend vocht is bestrijden door middel van injecteren en onderkappen geschikt: de prijzen beginnen vanaf €100,- per strekkende meter. Dat is een ander bedrag dan voor het bestrijden van vochtdoorslag, waarvoor de prijzen vanaf €8,- per m² beginnen.

Hieronder gaan we nog dieper in de prijzen voor vochtbestrijding van verschillende vochtproblemen. Voor een exacte prijsindicatie vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan!

Optrekkend vocht bestrijden: kosten

Voor het bestrijden van optrekkend vocht, is het plaatsen van een vochtkering een goede methode. Dit kan door middel van injecteren of onderkappen. Injecteren kost vanaf €100,- per strekkende meter, en houdt in dat de vakman een vochtwerende gel in de muur plaatst.

Bij onderkappen plaatst de vakman een fysieke vochtkering in de muur, door een sleuf te frezen of door een rij bakstenen te verwijderen. Ook hiervoor beginnen de kosten vanaf €100,- per strekkende meter.

Tot slot is het Carebrick systeem een mogelijkheid. Dit zijn speciale kokers die op ongeveer 35 centimeter hoogte geplaatst worden. Deze kokers trekken het vocht in de muur naar zich toe, en voeren het dan af naar buiten. De prijzen voor dit type vochtbestrijding liggen rond de €110,- tot €125,- per meter.

Methode Gemiddelde prijs per m²* Omschrijving
Injecteren Vanaf €100,- per strekkende meter Muren injecteren met vochtwerende gel
Onderkappen Vanaf €100,- per strekkende meter Nieuwe waterkeringslaag aanbrengen
Carebrick €110,- tot €125,- per strekkende meter Aanbrengen van keramische kokers in buitenmuren

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten incl. btw. Vraag gratis offertes aan om te besparen.

Prijzen doorslaand vocht behandelen

Het bestrijden van doorslaand vocht doe je juist het beste door de buitenmuur waterdicht te maken. De goedkoopste manier is impregneren: dit kost gemiddeld €8,- tot €12,- per m². Dit is een vochtwerend middel dat op de muur gespoten wordt, waardoor het oppervlak waterdicht wordt. Er verandert niets aan de uitstraling van het huis.

Vochtwerende verf is ook een optie: dit verandert het aangezicht van de woning wel. De kosten liggen tussen de €20,- tot €40,- per m².

Is de gevel echt in slechte conditie, dan is nieuwe gevelbekleding een optie. Afhankelijk van het materiaal, beginnen de prijzen vanaf €30,- per m². De gevelbekleding zorgt voor een mooiere uitstraling en beschermt de gevel tegen neerslag!

Methode Gemiddelde prijs* Omschrijving
Impregneren €8,- tot €12,- per m² Vochtwerend middel op de buitenmuren
Vochtwerende verf €20,- tot €40,- per m² Vochtwerende verf op buitenmuren
Nieuwe gevelbekleding Vanaf €30,- per m² Aanbrengen van gevelbekleding tegen vocht

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Besparen? Gratis offertes vergelijken!

vochtbestrijding prijs

Condensatievocht behandelen: prijzen

De enige manier om condensatievocht in huis te behandelen is door middel van een goed ventilatiesysteem. Dit kan op twee manieren: natuurlijke ventilatie of mechanische ventilatie.

Natuurlijke ventilatie is relatief goedkoop om te verbeteren, doordat je alleen nieuwe of extra condensatieroosters hoeft te plaatsen. De kosten hiervan beginnen rond de €40,-, afhankelijk van de hoeveelheid ventilatieroosters.

Voor mechanische ventilatiesystemen lopen de prijzen iets hoger op: tot gemiddeld €1.500,-. Hier hangt de prijs natuurlijk af van het specifieke systeem en de manier van installatie.

Methode Gemiddelde prijs* Omschrijving
Ventilatie €40,- tot €1.500,- Natuurlijke tot mechanische ventilatie

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw.

Benieuwd naar de exacte prijs van vochtbestrijding?

Vraag snel gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Prijzen vochtige kelder bestrijden

Voor het bestrijden van een vochtige kelder is een kelderbekuiping een geschikte methode. De kosten liggen tussen de €15,- tot €20,- per m² en het zorgt ervoor dat de muren en de vloer van de kelder helemaal waterdicht zijn. Zo dringt er geen water meer naar binnen en ontstaat er een gezonder leefklimaat.

Heb je ook last van een teveel aan vocht in de kelder? Dan is dit op te lossen door middel van kelderdrainage. Een wand-, kim- of vloerdrainagesysteem voert het overtollige water af naar een opvangreservoir, waarna dit het riool ingaat. De kosten beginnen vanaf €3.000,- voor de hele kelder.

Methode Gemiddelde prijs* Omschrijving
Kelderbekuiping €15,- tot €20,- per m² Aanbrengen van waterdichte cementlaag
Kelderdrainage Vanaf €3.000,- Afvoeren van overtollig vocht

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Schimmel verwijderen: kosten 2024

Wie last heeft van vochtproblemen in huis, krijgt ongetwijfeld ook last van schimmel. Dit groeit wanneer de luchtvochtigheid te groot is, en doordat de schimmelsporen via de lucht reizen wordt het probleem al snel groter. Na de vochtbestrijding is het voor je gezondheid ook belangrijk om de schimmel te laten verwijderen. Dit kost gemiddeld €25,- tot €50,- per m². Als je dit laat doen door een vakman, weet je zeker dat de schimmel echt verdwenen is en niet snel weer terugkeert.

Let op: je kan de schimmel alleen verwijderen als het onderliggende probleem ook is aangepakt. Is dat niet het geval, dan is de kans groot dat de schimmel door de te hoge luchtvochtigheid snel weer terugkeert.

Hoe kan ik besparen op de kosten?

Wil jij besparen op de prijzen van vochtbestrijding?

Hieronder geven we je een paar praktische tips:

  • Kies een lokale vochtspecialist: door te kiezen voor een expert in je eigen regio, houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk en bespaar je op de prijs!
  • Help zelf mee: door voorbereidende werkzaamheden of juist de afwerking zelf uit te voeren, bespaar je de vakman tijd en houd je de arbeidskosten zo laag mogelijk.
  • Regel een kwantumkorting: hoe groter de klus, des te lager de prijs per m². Vraag je buren of zij ook geïnteresseerd zijn in vochtbestrijding, zoals impregneren of injecteren. In dat geval bespaar je flink op de kosten.
  • Vergelijk offertes: elk vochtbestrijdingsbedrijf kiest zijn eigen tarieven. Hierdoor verschillen de prijzen enorm! Door te vergelijken ben je verzekerd van een eerlijke en scherpe prijs.

vocht bestrijden

Vochtbestrijding nodig? Vergelijk gratis offertes!

Heb jij ook vochtbestrijding nodig? Schakel hier zeker een vakman voor in. Alleen dan weet je dat het vocht bij de oorzaak van het probleem wordt bestreden, en dat het nooit meer terugkeert! Op zoek naar een vakman bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Hierna krijg je zo snel mogelijk meerdere offertes toegestuurd. Vergelijk de verschillende bedrijven en kies voor de vakman met de goedkoopste vochtbestrijding: zo ben je verzekerd van een eerlijke prijs en bespaar je tot wel 40% op de kosten! De offerteaanvraag is gratis en verder vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken